Voor wie is het?

06Je wilt wel sporten om een gezond en fit lichaam te krijgen, maar je hebt er gewoon niet de tijd voor. Door je werk, je gezin of je druk sociaal leven heb je geen tijd over!

Elite Personal Fitness brengt je de oplossing!

Met dank aan onze EMS Trainingen bekomt met in slechts 20 minuten een intensieve en effectieve full body work-out. De unieke combinatie van minimaal tijdsverlies met maximaal resultaat. Na enkele sessies voel je je gezonder en fitter, waardoor je opnieuw de energie zal vinden om het beste van jezelf te geven.

05Je weet dat een gezond en fit lichaam belangrijk is voor je gezondheid, maar om urenlang te gaan trainen zie je niet zittenSporten is nooit je ding geweest. Toch wil je graag wat doen om je conditie en energie niveau te verbeteren. 

Bij Elite Personal Fitness wordt je tijdens iedere EMS Training persoonlijk begeleid ,waarbij de training naar je eigen niveau wordt aangepast. Door gebruik te maken van eenvoudige dynamische oefeningen en statische houdingen in combinatie met de elektrische impulsen van het EMS-toestel wordt er gewerkt aan algemene spieropbouw,vermindering van het vetpercentage en verbetering van de algemene conditie. Je zult e actiever en energieker gaan voelen na enkele trainingssessies.

04EMS Training is geschikt voor sporters van ieder niveau. Ben je een beginnende, ervaren of intensieve sporter? Wil je specifieke spierversterkende oefeningen voor jou sport? Wil je een sterke basis voor jou sport opbouwen? Heb je geen tijd om hiervoor extra uren te gaan spenderen in een fitnesscentrum?

Gedurende een EMS Training krijg wordt je door een Elite Personal Fitness coach begeleidt je bij het trainen van sportspecifieke spiergroepen of bij het vergroten van je algemene lichaamssterkte en lichaamsconditie (afhankelijk van je doelstelling). Bij een EMS Training wordt meer dan 90% van je spiervezels gelijktijdig gestimuleerd. Hierdoor is EMS Training veel intensiever, effectiever en sneller dan conventionele training. Zodoende bekomt men in 20 minuten een intensieve en efficiënte full body work-out vergelijkbaar met 3 uur conventionele training.

02Door het zeer hoge energieverbruik van de spieren tijdens een EMS Training zal het vetgehalte verminderen en de spiermassa toenemen. Het gevolg is een strakker en natuurlijk gespierd lichaam. Na enkele trainingen is reeds een toename van spiermassa merkbaar. 

Bij mannelijke sporters zal dit leiden tot grotere borst- been- en arm omvang. De probleemzones bij de mannen (heupen, buik en taille) kunnen gericht worden getraind. Bij vrouwen daarentegen zal er eerder een strakker lichaam ontstaan, waarbij een gerichte spierontwikkeling mogelijk is. Ook de vrouwelijke probleemzones (buik, billen, bovenbenen en armen) kunnen gericht getraind worden. 

EMS Training is ook geschikt NA zwangerschap. Slechts 20 minuten trainen is voldoende om verzwakte buikspieren terug aan te scherpen en je terug een strakker lichaam te bezorgen. Bovendien wordt de bekkeninstabiliteit aangepakt door het versterken van de bekkenbodemspieren.

03EMS Training is zeer geschikt voor ouderen om hun vitaliteit en spierkracht te behouden. Het is voor ouderen vaak noodzakelijk om hun spiermassa op een goed niveau te houden. De spiergroepen beschermen immers ook de belangrijkste organen in ons lichaam. Daarnaast zorgt spierbehoud voor meer beweeglijkheid en kracht en zal het de gewrichten en botten beter beschermen. Hierdoor neemt het risico op botbreuken af en zal het ertoe bijdragen dat men langer zelfstandig kan blijven functioneren.

Bovendien wordt er bij Elite Personal Fitness geen gebruik gemaakt van geen grote gewichten en wordt er gebruik gemaakt van low impact oefeningen, waardoor de gewrichten niet al te zeer worden belast het risico op overbelasting of blessures effectief wordt beperkt. Dit zorgt ervoor dat een EMS Training zeer toegankelijk is voor ouderen

01Heb je een blessure waardoor je niet kunt trainen? Heb je een periode van inactiviteit gehad? Heb je lichamelijke klachten die je verhinderen bij het trainen?

Elite Personal Fitness biedt trainingen waarbij rekening wordt gehouden met je lichamelijke klachten/beperkingen. Tijdens een EMS Training zullen aangedane spiergroepen worden ontzien terwijl andere spiergroepen afzonderlijk gestimuleerd worden. Zo worden verzwakte spieren opnieuw geactiveerd zonder grote inspanning of belasting van de pijnlijke spieren en gewrichten. Tevens worden ook de dieperliggende stabiliserende spieren getraind, waardoor de spieren versterkt worden en beter in balans worden gebracht.

Een EMS training met de Miha Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het milli-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met de Miha Bodytec wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar.

Hieronder zie je een overzicht van deze aandoeningen en omstandigheden.

 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Tijdens zwangerschap
 • (Sterke) onregelmatigheden in de bloeddoorstroming
 • Darmwand hernia of liesbreuk
 • Tuberculose
 • Tumoren
 • Arteriosclerosis in een vergevorderd stadium, onregelmatigheden in de vaatdoorbloeding
 • Serieuze neurologische aandoeningen
 • Diabetes Mellitus
 • Hemofilie
 • Acute virale of bacteriële processen
 • Open wonden, geïrriteerde huid