Trainen met elektische impulsen

Het menselijk lichaam wordt dagelijks aangestuurd dankzij miljoenen elektrische signalen. Deze elektrische signalen zorgen er o.a. voor dat het menselijk lichaam in beweging wordt gebracht. Bij een natuurlijke stimulatie, en daarbij activatie, van de spieren stuurt het centrale zenuwstelsel , via het ruggenmerg en zenuwvezels, elektrische impulsen uit naar de spieren. Dit resulteert in een contractie en brengt dus een beweging teweeg. EMS Training is een specifieke trainingsmethode dat gebruikt maakt van dit natuurlijk proces, waarbij er gebruik wordt gemaakt van externe elektrische impulsen om het spierstelsel te activeren. Voor de spieren maakt het namelijk niet uit of het endogene of exogene elektrische impulsen zijn. Het zal immers resulteren in een contractie.

 

Gedurende een EMS Training draagt men een speciaal elektrodenvest en elektrodenbanden, welke externe elektrische impulsen geven aan de onderliggende spiergroepen. De elektroden in het vest en de banden zijn zodanig geplaatst dat deze de belangrijkste spiergroepen (armen, borst, buik, rug, billen en benen) gelijktijdig, intensief en efficiënt trainen. Onder persoonlijke begeleiding van een gecertificeerde trainer voert men, gedurende de gehele EMS Training, diverse dynamische bewegingen uit. De combinatie van enerzijds het uitvoeren van dynamische bewegingen of het aanhouden van bepaalde statische houdingen, met anderzijds de specifiek gerichte externe elektrische impulsen, zorgt voor een maximale spierstimulatie over het gehele lichaam. Zodoende bekomt men in 20 minuten een intensieve en efficiënte full body work-out.

 

In tegenstelling tot conventionele fitness, slaagt de EMS Training er in om meer dan 90% van je spiervezels gelijktijdig te stimuleren. Bovendien stimuleert het ook de dieperliggende spieren bij iedere elektrische impuls. De EMS Training is hierdoor veel intenser en sneller van de conventionele krachttraining.  In een korte tijd kan hierdoor meer spierweefsel worden opgebouwd, het metabolisme worden gestimuleerd en de huid verstevigd. Het effect is bij EMS Training tot 18 keer hoger dan bij conventionele krachttraining, waardoor 3 uur krachttraining in 20 minuten wordt gestopt.

 

Bovendien wordt er bij Elite Personal Fitness geen gebruik gemaakt van grote inspanning of grote gewichten, waardoor het risico op overbelasting of blessures effectief wordt beperkt.  Tevens wordt er gebruik gemaakt van low impact oefeningen, waardoor de gewrichten niet al te zeer worden belast. Dit zorgt ervoor dat de EMS Training toegankelijk is voor iedereen. In combinatie met persoonlijke begeleiding zorgt dit ervoor dat bij Elite Personal Fitness iedereen fit, sterk en slank kan worden! En dat is slechts 20 minuten per week.

Elite Personal Fitness gebruikt Miha Bodytec II

Miha bodytec verenigt de juiste componenten voor een revolutionair systeem: innovatieve technologieën in combinatie met optimaal gebruik en het hoogste comfort.
Miha Bodytec ontving in 2014 met het EMS-toestel de Miha Bodytec II de kwaliteitsprijs ‘Plus X Award’. Tevens kreeg het bedrijf Miha Bodytec de onderscheiding van “Most Innovative Brand of the Year”.